Az anya sápadt, kimerült és kétségbeesetten zokog.
“Nem tudom megnyugtatni a kisbabámat!”
Folyton csak sír és sír, én pedig már az őrület határán vagyok.” “Nem tudok vele mit kezdeni, nem megy ez nekem!” “Nem vagyok anyának való! Mit csináljak?” “Már olyan gondolataim vannak, amitől magam is megijedek!” – hangzik az elkeseredett kérdések sora.

A filmekben minden tökéletes

Amíg a babád a tested része volt, eltervezted milyen anya leszel. A filmekben, reklámokban csak mosolygós és kedves babákat és boldog kismamákat látsz. A környezeted csak arról beszél milyen csodálatos dolog az anyaság. Eközben itt vagy Te, aki lassan beleőrül a tehetetlenségbe. “Mit tegyek?” – teszed fel a kérdést. Ha van kedved a babamasszázst is kipróbálhatod. Nincs vesztenivalód.

A kisbabád mindent érez amit te

Te és a kisbabád még mindig egyek vagytok, függetlenül attól, hogy már nem a fizikai tested része. Érzékeny minden rezdülésedre, lehet, hogy hihetetlen, de érti és érzi minden gondolatodat és hangulatodat. Ha félsz ő is félni fog. Ha szomorú és bánatos vagy ő ugyanazt érzi. Átveszi minden rezdülésed.
Nyugodj meg és lélegezz mélyeket! Biztosan arra gondolsz, hogy könnyen beszélek, nem én hallgatom a szívet szaggató sírást naphosszat. Valóban, igazad van.

Kérlek, most ne gondolkozz!

Lélegezz mélyeket és nyugtasd meg magad! Kérj segítséget, kérd meg a párodat, vagy bárkit a környezetedből, akiben megbízol, hogy kicsit vegyék át tőled a babádat! Menj ki a szabadba vagy egy másik szobába és ne gondolkozz, csak sétálj és lélegezz! Vagy tegyél bármi mást, ami megnyugtat és ellazít! Te ismered magadat a legjobban! Te tudod, hogy mi az, ami feltölt és kikapcsol. Nyugtasd le magad! Képes vagy rá! Eddig is meg tudtad csinálni!

Te vagy a legjobb édesanyja

Az eddigi életedben is voltak kihívások, amiket megoldottál! Emlékezz rá, hogyan csináltad! A kicsidnek Te vagy az élet, a biztonság, Te vagy a legjobb édesanyja. Családállítás is segíthet rávilágítani honnan erednek a félelmeid.
Természetes dolog, ami most veled történik. Tudom, hogy ijesztő, de természetes. Most először vagy anya. Még soha nem csináltál ilyet. Érthető, hogy vannak nehézségek. Mindenkinek voltak, csak már nem emlékszik rá, mert az idő megszépíti az emlékeket.