Sokan kérdezik miért is kell masszírozni a babákat? Mire jó az?
Vagy ez is csak egy szórakozási lehetőség az anyáknak?
A babamasszázs is a tudatos gyermekvállalás egyik fontos mérföldköve.
A csecsemők masszírozása az indiai kultúrában gyökerezik, ahol évszázadok óta masszírozzák a babákat és anyáról, lányára hagyományozódik. A legnagyobb szegénységben, éhezésben, nélkülözésben is masszírozzák a babákat.

Napjainkban kevés az érintés

Napjainkban a civilizált társadalmunkból egyre inkább hiányzik az érintés, a közelség. A szülők legjobb tudásuk, a társadalom, a fogyasztói piac elvárása szerint mindent megadnak a gyerekeiknek. Sajnos ez az elhalmozás inkább csak tárgyakra, fejlesztőeszközökre, ruhákra hagyatkozik. A testi közelség, a ringatás, a beszélgetés, ma már háttérbe szorult. Számos vizsgálat és kutatás támasztja alá, hogy a csecsemők jó fizikai és szellemi fejlődéséhez elengedhetetlenül fontos a biztonságos kötődés és az érintés.

Az érintés hiánya idegrendszeri gondokat okozhat

Ezeknek a hiányában a gyerekek idegrendszeri fejlődése nem megfelelően megy végbe. Hihetetlen, de a vizsgálatok azt mutatják, hogy az érő idegrendszerben maradandó károsodásokat okoz, ha a gyermek nem kap a számára elegendő szeretetteljes érintést. Ezt a baba masszázs remekül teljesíti.

A szeretetteljes érintés biztonságot, stabilitást nyújt a csecsemőknek, így értik meg igazán a szüleik szeretetét. A felnövekvő generáció sorsa a kezünkben van. Kötelességünk a legjobb tudásunk szerint megalapozni a jövőjüket, hogy szeretetteljes, stressztűrő, toleráns felnőttekké váljanak. Olyan világban élhessenek, ahol béke, tisztelet, tolerancia és megbecsülés van.