Az életünk során történt eseményekre sejtjeink emlékeznek. A fájó, negatív élmények, emlékek komoly nehézséget okozhatnak a várandósság és az anyává születés során is.

A fogadalmaink bekapcsolhatnak

A régi elfeledett gyerekkori fogadalmak /nekem soha nem lesz gyerekem, családom/ megakadályozhatják, hogy létre jöjjön a fogantatás.

Egy házaspár évek óta szeretett volna gyermeket. Már minden kivizsgáláson részt vettek és a lombikbébi programon gondolkoztak, amikor találkoztunk. A beszélgetések alkalmával kiderült, hogy az apának nehéz volt a gyerekkora és 8 évesen azt mondta! „Nekem soha nem lesz gyerekem!” Feloldottuk ezt a fogadalmat és 1 év múlva megszületett a babájuk.

Az is lehet akadálya a várva várt gyermekáldásnak, ha a mindennapjaidat a gyerek görcsös akarása határozza meg.

Amikor a görcsösség feloldódik

Egy másik pár már évek óta szeretett volna kisbabát. Nagyon elkeseredtek, úgy döntöttek feladják már a kísérletezést és elutaznak 3 hétre a tengerhez, s majd nyaralás után felkeresnek egy meddőségi tanácsadást. A feleség a hazautat végig hányta szédült, gyenge volt. Gondolta valamilyen fertőzést kapott az utazás során. Néhány nap múlva még mindig nem lett jobban. Felkereste a háziorvosát, aki rákérdezett nem lehet, hogy gyereket vár? Legnagyobb meglepetésre valóban állapotos volt. 9 hónap múlva egy 2900 gr kisfiúnak és egy 3200 gr kislánynak adott életet. Néhány hónap múlva beszélgettünk a fogamzásgátlásról. Ugyan minek, hiszen 12 évig nem lettem terhes mondta! Az ikrek 14 hónaposak voltak, amikor megszületett a kisöccsük.