Kedves Olvasóm!

Útikalauzt tartasz a kezedben. Egy olyan úton leszek a kalauzod, amelyen még soha nem jártál. Sokat tudsz róla, de magad még soha nem tapasztaltad.
Egy örömökkel, izgalmakkal, nehézségekkel, olykor fájdalmakkal kísért utazásra hívlak! Olyan dolgokról is beszélek, amiket esetleg még a barátnőid sem osztanak meg Veled. S ennek az utazásnak a végén két karodban tarthatod az élet csodáját, a saját gyermeked.
Jó utazást kívánok!

Szeretettel:
Nagy Edit

 

„Szülővé válni a legszebb és legnemesebb feladat az életben, de kevesen mondhatják el magukról, hogy segítség nélkül is mindig tudják, mit és hogyan kell tenni, hogy a problémákat zökkenőmentesen megoldják.
Bármit vásárolunk a boltban, van használati utasítás, le van írva a szakszerű kezelés módja. A várandósság, a babavárás időszakában is szükség van egy szakszerű útmutatásra. Minden ember egyedi és sajátságos módon reagál a világra, legyen ez fizikai, mentális, lelki vagy társadalmi kihívás. Minden várandós egyedi módon kezeli a megváltozott állapotot. Van, aki nagyon lazán, felületesen kezeli a ­várandóság hozta testi, lelki és mentális kihívásokat; és van, akit ezek jobban sújtanak.
A szerző a hazai viszonyokhoz illeszkedő, észszerű és a szakmai állásfoglalásoknak megfelelő pontos útmutatással ír kezdő és már gyakorlati tapasztalattal bíró laikusok és szakemberek számára is. Leginkább a kétségekkel küzdő várandósok, a „tanuló szülők” forgathatják haszonnal ezt a könyvet, de kezdő védőnők is használhatják a várandósok ellátásában a hasznos írást.

A „Miért csoda?” fejezetek a méhen belüli magzati fejlődés legfontosabb lépéseit mutatják be, segítve elképzelni azt, ami láthatatlanul, de érezhetően változásokat generál az anya szervezetében.

A „Csak bátraknak” és a „Tipp” fejezetek nyújtanak használható jó megoldásokat.
A munkafüzet ötlete nagyon tetszik, hiszen a tudás, az ismeret és az új tapasztalatok feldolgozását segíti, megerősítésekkel támogatja a fontos dolgok tisztázását. Csökken a félelem, a szorongás, nő az önbizalom és a hit, hogy minden rendben lesz.

24 évvel ezelőtt 36 évesen vállaltam második gyermekemet, ez ­akkor még nagyon nem volt megszokott, és számos nehéz helyzetet éltem meg emiatt. Még az egészségügyi dolgozók is furcsán néztek rám, mert nem 20 évesen vállalok gyermeket. Jó lett volna akkor a könyv néhány fejezetét olvasni, hogy megerősítést kapjak, igen, a gyermek jöhet későbbi életkorban és semmi kivetni való nincs ebben, és lehet nagyon boldog és problémamentes a babavárás.”  Nagy Józsefné, főiskolai oktató, Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar, Nyíregyháza

Jelenleg nem rendelhető

Borítóterv: Ez Design. Kreatív Stúdió. Tördelés: Webjoy Design, Kolozsvári Dóra